Διοικητικό συμβούλιο


ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΙΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΣ

O κ. Στράτος είναι απόφοιτος του INSEAD (M.B.A.) και του Οικονομικού Τμήματος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Έχει διατελέσει: Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ Α.Ε.» και Διευθύνων Σύμβουλος διαφόρων θυγατρικών εταιριών της. Επίσης μέλος διαφόρων Δ.Σ. όπως της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κ.α. Πρόσφατα υπήρξε και μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Με πλούσια κοινωνική δραστηριότητα υπήρξε Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΕΕΔΕ) και Πρόεδρος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΚΠΕΕ). Επίσης υπήρξε Πρόεδρος του «ALBA» (ATHENS LABORATORY OF BUSINESS ADMINISTRATION).


ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Ο κ. Κούκουλας είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, με ΜΒΑ από το London School of Economics (LSE). Επίσης, μετεκπαιδεύτηκε στο International Management από το Columbia University. Διετέλεσε επί 35ετία στέλεχος της Εταιρίας Πετρελαιοειδών BP Hellas S.A. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής (Assistant General Manager) του Group των Εταιριών της ΒP Hellas επί 10ετία μέχρι την αποχώρησή του λόγω συνταξιοδοτήσεως. Επίσης διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ και παράλληλα Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως του ιδίου Οργανισμού μέχρι τον διορισμό του ως Διευθύνοντος (Eντεταλμένου) Συμβούλου της ΕΕΔΕ από την οποία απεχώρησε μετά 6ετία μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού της Κέντρου στα Κάτω Πατήσια του οποίου υπήρξε και ο Project Manager.

Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος των θυγατρικών εταιριών της ΕΤΒΑ: ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος) και ΠΟΡΣΕΛ και μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, στο τελευταίο επί τριετία.


ΤΑΜΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Χριστογιάννης έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε, και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒP Hellas. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος της ΕΚΟ (θυγατρικής εταιρείας των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ). Εξελέγη επί πέντε φορές Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Πετρελαίου ενώ είναι μέλος σε πολλές οργανώσεις και φορείς όπως τον Σύνδεσμο Ελληνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού και της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το 2006 έως σήμερα.


 

ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΚΟΡΤΖΗΣ

Ο  κ. Γκορτζής σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Νομικά. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία πάνω στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και Οικονομετρία. Από το 1973 εργάστηκε στο τμήμα Marketing της UNILEVER στο εξωτερικό και στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς. Υπήρξε Σύμβουλος / Διευθυντής MARKETING της ΕΛΑΪΣ και υπεύθυνος των MEDIA της UNILEVER έως το 2002, Σύμβουλος Εταιρικών Σχέσεων, ΜΜΕ και Έρευνας Αγοράς των εταιριών της UNILEVER στην Ελλάδα (ΕΛΑΪΣ – UNILEVER – ALGIDA).

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΑΙΣ (Unilever) και της ΜΕΣΣΑΡΑ ΑΕ Αγροτικές Επιχειρήσεις,  ενώ είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ONE-TEAM, Εταιρίας Επικοινωνίας και Marketing. Τον Μάρτιο του 1996 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Διαφημιζομένων και το 2000 Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA). Από το Μάρτιο του 2004 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και από τον Απρίλιο του 2005 Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΑΚΗΣ

Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Καλαμωτουσάκης είναι Σύμβουλος Χρηματοοικονομικών Επενδύσεων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών Π.& Ρ. Δάβαρη. Είναι επίσης διδάκτωρ της Φιλοσοφίας με διάκριση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο Δρ. Καλαμωτουσάκης διετέλεσε εκτελεστικός Διευθυντής της American Express Bank Νέας Υόρκης, Διευθύνων Σύμβουλος της American Express Bank στην Ελλάδα και Περιφερειακός Διευθυντής της Τράπεζας στη Μέση Ανατολή (1985-1994). Επίσης άσκησε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Τράπεζα Egyptian American Bank στο Κάιρο όπου η American Express Bank ασκεί την Διοίκηση (1985-1986). Προηγουμένως, ο Δρ. Καλαμωτουσάκης ήταν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Τραπέζης Κρήτης και Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως (1979-1984). Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής Διευθυντής της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος (1977-1979), Οικονομικός Σύμβουλος στις εταιρίες American Standard, Inc. και Ι.Β.Μ. Corp., στις ΗΠΑ, Οικονομικός Σύμβουλος του Κυβερνήτου της Νέας Υόρκης Ν. Ροκφέλλερ, Τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοικήσεως Επιχειρήσεων (1969-1977) και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (1982-1993).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Κιουσόπουλος εργάστηκε 42 χρόνια στη Διαφήμιση υποστηρίζοντας επικοινωνιακά δεκάδες σημαντικά brands και εταιρίες. Διετέλεσε CEO του Ομίλου Εταιριών Επικοινωνίας  ADEL SAATCHI & SAATCHI επί 28 χρόνια. Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, ΕΙΜ-ΕΕΔΕ και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ΕΑΣΕ. Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιριών Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ, 1975-2002). Πρόεδρος των ERMIS AWARDS, των βραβείων EFFIE HELLAS, του Διεθνούς Συνεδρίου Διαφήμισης (1996).

Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ) και της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Επίσης έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Εταιριών Επικοινωνίας Ελλάδος.