Μετά τις πρώτες μου συνεντεύξεις συνειδητοποίησα το προφανές: ότι το βασικότερο selling point που διαθέτουμε για μια θέση είναι η απόδειξη της ικανότητας μας να εκτελούμε το job description. Η προϋπόθεση, όμως, για την ικανότητα αυτή είναι κάτι παραπάνω από τις γνώσεις (know-how) και την προσωπικότητα.

Είναι γνωστό πια ότι οι εταιρείες δίνουν ίση βαρύτητα στο άτομο πίσω από τον επαγγελματία και ότι η προσωπικότητα είναι εξίσου σημαντική για να ξεχωρίσεις στον ανταγωνισμό. Όμως, πέρα από αυτό, συνειδητοποίησα πως ό,τι σε κάνει να ξεχωρίζεις πραγματικά είναι το Motivation σου.

Το Motivation είναι αυτό που θα υποστηρίξει όλη την επικοινωνία (verbal και non-verbal). Είναι η δύναμη πίσω από την παρουσία. Ξεκαθαρίζει το λόγο για τον οποίο είσαι εκεί  και διεκδικείς τη θέση, αναδεικνύει την επιθυμία σου και το ενδιαφέρον σου. Κινητοποιεί εσένα να τείνεις προς το σκοπό και την άλλη πλευρά να τείνει προς εσένα.

Η κινητοποίηση σου όμως δεν είναι κάτι που βρίσκεται μόνο στην σφαίρα αυτών των πληροφορίων που μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους. Είναι και κάτι που μοιράζεσαι με τον εαυτό σου. Το Motivatιοn είναι ενέργεια και προέρχεται από βαθύτερα κομμάτια μας όπου οι πράξεις και οι επιθυμίες μας συμφωνούν με της έμφυτες τάσεις μας. Άρα όσο πιο καλά γνωρίζουμε αυτές τις τάσεις (δηλαδή τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις), τόσο πιο Motivated είμαστε και το δείχνουμε και τόσο περισσότερο προσθέτουμε στο συνολικό μας προφίλ και στην ικανότητα μας για μια δουλειά.

Stay tuned for more to come…

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *