Past members & Alumni

Η Ιουλία Δεσποινούδη έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη (M.Α.) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως Project Manager, συνεργαζόμενη με εταιρείες Συμβουλευτικής και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και είναι εκπαιδεύτρια και σύμβουλος σε προγράμματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα (incubation programs) και στην απασχολησιμότητα (soft skills). Από το 2014 ανέλαβε το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διαχείριση προγραμμάτων με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας. Είναι υπέρμαχος του επιχειρηματικού πνεύματος και η ίδια έχει ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών.


Η Αθηνά Καράμπελα είναι  απόφοιτος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Kent (University of Kent at Canterbury) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Εργασιακής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Northumbria (Northumbria University at Newcastle upon Tyne). Από το τέλος των σπουδών της και την επιστροφή της στην Έλλαδα το 2006 έως σήμερα η Αθηνά έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες όπως Oracle, Eurobank, Vodafone, Ridenco κ.α. σε θέσεις Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και μισθοδοσίας, συνέχισης επιχειρησιακών δραστηριοτήτων σε περιπτώσεις καταστροφών αλλά και οργάνωσης συνεδρίων. Επίσης έχει συνεργαστεί με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στην Ελλάδα και στην Αγγλία για την δημιουργία δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σήμερα δραστηριοποιείται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως την καθημερινή διοίκηση σχολής κλασικού χορού, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την συμμετοχή σε συνέδρια κόμικς μερικές φορές τον χρόνο.


Ο Νίκος Γιαννιτάκης είναι Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής Gestalt και πιστοποιημένος Business Coach. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάστηκε ως Project Manager σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ακολούθησε έναν δεύτερο κύκλο σπουδών αποφοιτώντας από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Guglielmo Marconi της Ρώμης, ενώ επιπλέον παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Σήμερα, συνεργάζεται με το PRAKSIS Business Coaching Center ως Business Coach, με άλλους φορείς επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας, ενώ διατηρεί παράλληλα το προσωπικό του γραφείο ως Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής Gestalt. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.), του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (Ι.Ε.ΠΑ.Σ.), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT).

 

 


Κίμωνας Κωνσταντέλος είναι απόφοιτος Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στις Συγκρούσεις και την Επικοινωνία (Ε.Κ.Π.Α.).

Τα ερευνητικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από την ψυχολογία της επικοινωνίας, τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινή γνώμη και τη δημιουργία ατομικής και συλλογικής ταυτότητας και το ανθρώπινο δυναμικό. Ασχολείται με τον εθελοντισμό σε πολλά επίπεδα από το 2008.


Η Άννα-Μαρία Μπάρτζη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κοινωνική και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (M.Sc. in Social & Applied Psychology) από το Πανεπιστήμιο του Kent (University of Kent, England, UK). Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος ιδιωτικά, σε Δημοτικές Κοινωνικές Υπηρεσίες, καθώς και στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Παρά την εμπειρία της στην κλινική ψυχολογία, βρίσκει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους τομείς του Μάρκετινγκ και της Έρευνας Αγοράς, ενώ τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα της αποτελούν φαινόμενα όπως η Κοινωνική Επιρροή, η Κοινωνική Συμμόρφωση, οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης των πεποιθήσεων, καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την Συμπεριφορά του Καταναλωτή.


Κωνσταντίνος Χριστόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών M.Eng Systems Engineering από το Stevens Institute of Technology , NJ, USA. Από την έναρξη της εργασιακής του πορείας ασχολήθηκε με θέματα διοίκησης, καθώς επίσης συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα  στον τομέα της  τεχνολογίας και της Παραγωγής. Παράλληλα, με την εκπαίδευση και την επαγγελματική του κατάρτιση εστίασε τον ενδιαφέρον του σε θέματα Ηγεσίας και Systems thinking, καθώς προέκταση αυτού αποτελεί και η πορεία του στο ΙΕΠΑΣ σαν υπεύθυνος της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας του οργανισμού. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική παραγωγή, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή του σε μια καλλιτεχνική δράση η οποία μέσω της χρήσης των interactive act, video art και installations στοχεύει στην ανάδειξη μιας νέας ουσιαστικότερης πραγματικότητας στην οποία ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τον βαθύτερο εαυτό του.