Εισηγητές

Ο Νίκος Δούσης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατέχει πτυχίο Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών.

Τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην ανάπτυξη πελατολογίων ιδιαίτερα εταιρικών, τη βελτίωση λειτουργιών σχετικά με τη εξυπηρέτηση του πελάτη, την αποδοτικότητα των πωλήσεων. Νωρίτερα, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Infoassist (Contact Center) υλοποιώντας περισσότερα από 300 έργα outsourcing. Επί σειρά ετών διηύθυνε το outsourcing επισκευαστικό κέντρο, την τεχνική υποστήριξη on site και το Call Center της ΗP και ανέλαβε την υλοποίηση διετούς προγράμματος εκπαίδευσης όλων των μεταπωλητών και συνεργατών της HP. Πιο πριν εργάστηκε σε εταιρείες πληροφορικής ως μηχανικός υποστήριξης.

Διετέλεσε μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Υπήρξε μέλος της αρχικής επιτροπής σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Τηλεφωνικών Υπηρεσιών.


Η Αγγελική Καραγιαννάκη είναι συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation)και επιστημονική συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου ELTRUN που λειτουργούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το ΟΠΑ με διατριβή με τίτλο «Χρήση της Προσομοίωσης για Ανασχεδιασμό Διαδικασιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας μέσω της Τεχνολογίας RFID» και μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Warwick Business School . Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, προσομοίωση, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Κατά τα τελευταία χρόνια είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, όπως Computers in Industry, Journal of the Operational Research Society, British Food Journal, Industrial Management and Data Systems (IMDS). Έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ένα βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο «Ποσοτική & Ποιοτική Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών». Τέλος, έχει εργαστεί ως Λέκτορας (ΠΔ 407/80 ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 


Ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος είναι διεθνολόγος με ειδικότητα στα ζητήματα ασφάλειας , διαχείρισης αβεβαιότητας και ασύμμετρων απειλών.  Διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και  είναι υποψήφιος διδάκτορας σε ζητήματα Ευρωπαϊκής ασφάλειας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς σπουδές. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση ενηλίκων, κυρίως στον τομέα του σχεδιασμού, της εποπτείας και της υλοποίησης εντατικών επαγγελματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της επικοινωνίας, της δημιουργίας και της διαχείρισης των πολλαπλών εικόνων και της διαχείρισης κρίσεων. Από το 2005, όταν διεκδίκησε και κέρδισε την πρώτη του χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νεολαία,  ασχολείται με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την μετατροπή των ιδεών σε προϊόντα.

 


Ο Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος είναι εισηγητής – εκπαιδευτής σε φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι εισηγητής στο πρόγραμμα κατάρτισης “Diploma In Negotiation” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α). Με εξειδίκευση στο αντικείμενο “Διαπραγματεύσεις Κρίσεων”, έχει εκπαιδευθεί από τη New Scotland Yard και το FBI, έχει παρακολουθήσει με επιτυχία δύο προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας” και στην “Ανάπτυξη Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων”, έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση του προγράμματος “Επικοινωνία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP)” του Ε.Κ.Π.Α. και είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας στις Στρατηγικές και Αμυντικές Σπουδές.

 


Stephanos-Economides-photo-2

Ο Στέφανος Οικονομίδης είναι κάτοχος MSc in Marketing (Distinction) από το University of Stirling και Chartered Marketer από το Chartered Institute of Marketing.  Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως διευθυντικό στέλεχος marketing σε Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.  Είναι certified practitioner στο NLP.   Στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 έτη με περισσότερες από 2.000 ώρες διδασκαλίας.  Το 2013 δημιούργησε την εταιρία SEO In Greece (http://www.seoingreece.org) η οποία παρέχει υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων με white hat seo.

 


Σάντρα Μανιουδάκη  είναι Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στο Διεθνή Οργανισμό EPLO που ασχολείται με Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Εκδόσεις στο χώρο του Ευρ. Δημοσίου Δικαίου.  Παράλληλα από το 2012 εκπαιδεύει επαγγελματίες σε Μάρκετινγκ, Eξαγωγές, πωλήσεις, Management, Εξυπηρέτηση Πελατών, & Επικοινωνία ενώ αναλαμβάνει projects ως Σύμβουλος  Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων εμπορικής διεύθυνσης: Διαφήμιση, Προώθηση, Διοργάνωση Συνεδρίων και μεγάλων events,  Δημόσιες Σχέσεις, DirectMarketing & Social Media και κατέχοντας υψηλές θέσεις ευθύνης στη διαφημιστική αγορά, σε εξαγωγικό εμπόριο, project coordination σε κορυφαία  προγράμματα διεθνών σχέσεων, διεύθυνση Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, καθώς και 2,5 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση ενός start up.


Η Καλλιόπη Μαρίνη είναι διακεκριμένη Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνικής & Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Surrey. στην Μ.Βρετανία και ολοκληρωμένο τετραετή κύκλο εκπαίδευσης στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία..Εργάζεται ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων Ιδιωτικά και ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με την ISON Psychometrica. Συμμετέχει ως senior consultant σε έργα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας & Ψυχομετρίας και είναι εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων στους σχετικούς τομείς.

 

 

 

 


Ο Δημήτρης Μελίδης είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.  Είναι πτυχιούχος Νομικής από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών 2-Years Master of Science MSc.  στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ αυτή τη περίοδο εκπονεί τη Διδακτορική του διατριβή (PhD. Candidate) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας διεπιστημονικά θέματα management, marketing και νομικής.

Ασκεί μάχιμα τη δικηγορία, διατηρεί δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, ενώ έχει συνεργαστεί με το Συντονιστικό Γραφείο για τη Καινοτομία του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Public Procurement Reform Project για τη μεταρρύθμιση των δημοσίων συμβάσεων (Legal Reform, Σύστημα ΕΣΗΔΗΣ κ.α.), με το γραφείο Νομικού Συμβούλου ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το Εργαστήριο «Αγορά» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως researcher, και ως νομικός σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.  Παράλληλα, έχει εμπειρία σε υποθέσεις Εμπορικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου, Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων και E-procurement.  Έχει επίσης εξειδίκευση σε θέματα Αθλητικού Δικαίου (ΑΣΕΑΔ) στο οποίο έχει παρασταθεί  ως δικηγόρος ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.   Έντυπες δημοσιεύσεις του έχουν καταχωρηθεί αρκετές φορές στις σελίδες της «Πειραϊκής Νομολογίας» (περιοδικό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης).


Η Ελένη Ροκά είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί επτά χρόνια στη διαφήμιση, όπου χειρίστηκε σημαντικές ελληνικές και διεθνείς εταιρίες. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει ενταχθεί στην ομάδα του skywalker.gr ως Διευθύντρια Marketing.


STAMATOPOULOSΚωστής Σταματόπουλος τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με δραστηριότητες περιπέτειας για άτομα και ομάδες. Την αρχική του εκπαίδευση συμπλήρωσαν ένα ΜΒΑ από το KINGSTON University Athens, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στο Outward Bound Μεγάλη Βρετανία, Project Adventure Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένος Program Leader του International Award, Μεγάλη Βρετανία, για τη διοργάνωση προγραμμάτων προσωπικής ανάπτυξης. Σήμερα οργανώνει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με δραστηριότητες περιπέτειας για ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστήμια και σχολεία στην Ελλάδα, με εστίαση στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων των ατόμων και τη βελτίωση του κλίματος και της αποτελεσματικότητας των ομάδων.


 

 

Η Ιωάννα Φωτοπούλου είναι μηχανικός, επιχειρηματίας και public speaker απο το 2008. Για την κοινωνική της δράση έχει βραβευτεί από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το One Young World, το Clinton Global Initiative (CGIU) και το Impact Hub. Υπήρξε πρόεδρος στο Ροταρακτ Ανατόλια και πρόεδρος σχολής στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι μέλος των Global Shapers toy World Economic Forum.

 

 


Η Γεσθημανή Παντελίδου σπούδασε αρχικά Marketing στο North College Thessaloniki. Δραστηριοποιήθηκε 5 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του λιανικού εμπορίου και 6 χρόνια στον τουρισμό, καθώς επίσης 15 χρόνια ως στέλεχος στις πωλήσεις φαρμακευτικών εταιριών.

Με ενδιαφέρον για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η πίστη της στην στοχοπροσήλωση και στην πραγμάτωση των δυνατοτήτων του ατόμου την κάνουν διπλωματούχο Coach από το Athens Coaching Institute. Συνεχίζει την προσωπική και επαγγελματική της ανάπτυξη  κάνοντας μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.


Η Βάσια Ατσάλη ίδρυσε και Διευθύνει τις δραστηριότητες της Flya Consulting από το 2010. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με άτομα και εταιρίες σε τομείς όπως το Coaching, είτε με ιδιώτες με στόχο να πετύχουν αλλαγές στην ζωή τους ή την καριέρα τους, είτε με στελέχη επιχειρήσεων με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους και την διερεύνηση ευκαιριών ανάπτυξης, καθώς επίσης και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών βιωματικών εργαστήριων, πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών της στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των ανθρώπων και της επιχείρησης, όπως: Διαχείριση Άγχους και Χρόνου, Παρακίνηση, Δεξιότητες Παρουσιάσεων, Εμπορικές Δεξιότητες για Μηχανικούς, Επικοινωνία και Αποτελεσματικές Συναντήσεις, Βασικές Δεξιότητες Διοίκησης, Coaching Manager, Team Building κ.λπ. Παράλληλα, έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης με στόχο την μεγιστοποίηση του τζίρου και την αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης. Πριν την ίδρυση της Flya Consulting, σαν ελεύθερη επαγγελματίας εργαζόταν με άτομα σε ατομικές συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, καθώς και σε έργα μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία και πιστοποιήθηκε στη Συστημική Συμβουλευτική και το Corporate Coaching. Τα πρώτα 15 χρόνια της καριέρας της εργάστηκε σαν στέλεχος σε πολλές επιχειρήσεις πληροφορικής που κάλυπταν περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Άρχισε την καριέρα της σαν Μηχανικός Δικτύων Υπολογιστών, συνέχισε σαν Σύμβουλος και στο τέλος ήταν Διευθύντρια Πωλήσεων. Διαθέτει επίσης Πτυχίο πληροφορικής και Μεταπτυχιακό στη Δίκτυα Υπολογιστών.


Η Αφροδίτη Κραβάρη είναι επικοινωνιολόγος με master στα Digital Systems (Msc in Digital Systems, ΠΑΠΕΙ) & την επικοινωνία (ΜΑ in Communication & Journalism, University of Cyprus). Με επαγγελματική εμπειρία σε κομβικές θέσεις marketing & management στην πληροφορική & σε digital agencies από το 2010 ως σήμερα, ειδικεύεται στην παραγωγή περιεχομένου και στη digital επικοινωνιακή στρατηγική. Είναι expert των social media, δημιουργεί concepts για customer experiences, ασχολείται με design, με womm, ολοκληρωμένα επικοινωνιακά πλάνα & αρθρογραφεί. Σήμερα είναι Head of Digital & Brands Communication στην infiNitas, η οποία μετά το epixeiro.gr, έχει δημιουργήσει το νέο business unit της ως digital agency και συμβάλλει στο digital transformation των πελατών της.


Ο Δημήτρης Τσίτρας είναι πτυχιούχος Λογιστής και ιδρυτής της Λογιστικής εταιρείαςTaxhelper Private Company. Υπήρξε εισηγητής στο πρόγραμμα Επιχειρώ Κοινωνικά με αντικείμενο τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Έχει προϋπηρεσία 12 ετών ως στέλεχος διοικητικής λογιστικής σε επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

 

 

 


Ο Χαράλαμπος Τσόγκας είναι Διδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών.

Το συμβουλευτικό του έργο επικεντρώνεται στη Διοίκηση Έργων, Οργάνωση Επιχειρησιακών Διεργασιών και το Στρατηγικό Σχεδιασμό, Υλοποίηση και Διαχείριση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Έργων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μέλος στο Μητρώο Ελεγκτών και Αξιολογητών επενδυτικών σχεδίων του ΕΦΕΠΑΕ και μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου. Έχει εκπονήσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτηθέντων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, εφαρμοσμένες μελέτες καθώς και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει μεγάλη εμπειρία σε Έργα Τεχνικού Συμβούλου και σε μελέτες ένταξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Επενδυτικά προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ ενώ έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα μηχανισμών χρηματοδότησης και κανόνων υλοποίησης έργων, στην παρακολούθηση και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων, καθώς και στην υποστήριξη των Τελικών Δικαιούχων αυτών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει προβεί σε δημοσιεύσεις στο αντικείμενο της Διαχείρισης Κινδύνων σε Έργα και Διαχείρισης Συντήρησης. Τέλος, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχος Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Ο Σπύρος Κοττώρης έχει τη θέση του Learning & Development Director στο Solidarity Mission. Κύριοι στόχοι του είναι η δημιουργία ολιστικών και καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των σύγχρονων Κοινωνικών Επιχειρηματιών.

Είναι Οικονομολόγος, κάτοχος ΜΒΑ, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Personal & Executive Coach. Έχει πάνω από 10 χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και εξειδικεύεται στα πεδία της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων, δεξιοτήτων Coaching και προσωπικών δεξιοτήτων (Soft Skills), έχοντας παράλληλα σχεδιάσει και εκπαιδεύσει δεκάδες θεματολογίες προγραμμάτων που αφορούν στην Επιχειρηματικότητα, τον Οικονομικό προγραμματισμό και Διοίκηση των οικογενειακών, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Συγκεντρώνει 16 έτη συνολικής επαγγελματικής εμπειρίας, 8 έτη σε ελληνικούς Ομίλους Επιχειρήσεων και 8 έτη σε Τράπεζες. Έχει εργαστεί ως  Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Λέκτορας Αγγλικών Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης.

en_USEnglish