Το  INNOVATHENS, powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε τη σούπερ ενδιαφέρουσα διαδραστική έκθεση «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ)  , ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς και εταιρίες. Γνωρίσαμε το vertical farming, το weather modification, την εικονική πραγματικότητα, τη ρομποτική, την αστρογεωλογία, την αστροβιολογία και τη διαστημική, δηλαδή επαγγέλματα που σήμερα βρίσκονται σε πειραματικό ή πρώιμο στάδιο -ή μας θυμίζουν ακόμη και επιστημονική φαντασία- αλλά στο μέλλον θα είναι στην καθημερινότητα μας .

Μπορούν τα επαγγελματα να είναι αγόρια ή κορίτσια;

Στα εργαστήρια του ΙΕΠΑΣ τα παιδιά γνωριζουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα τους. Έρχονται σε επαφή με όλα αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς που συνθέτουν τη μοναδικότητα κάθε ατόμου και που μαζί με άλλους παράγοντες επηρεάζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους προτιμήσεις.

Μαθαίνω καλύτερα τα επαγγέλματα!

Επίσης στα εργαστήρια μας τα παιδιά κατανοούν πώς οι εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την κοινωνία φέρνουν αλλαγές και στον κόσμο της εργασίας. Ορισμένα επαγγέλματα εξαφανίζονται, άλλα ασκούνται με διαφορετικό τρόπο, ενώ νέα κάνουν την εμφάνισή τους.
Ταυτόχρονα, η δραστηριότητα μας στοχεύει στην αποδόμηση στερεοτυπικών αντιλήψεων σχετικά με τα επαγγέλματα και το φύλο.

  • Χμμ..ώρα να με γνωρίσω καλύτερα!
  • Χμμ..ώρα να με γνωρίσω καλύτερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *