Το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ) σε συνεργασία με την Ιωάννειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας.

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, σε μια εποχή που αδυνατεί να εγγυηθεί μία θέση στον κόσμο της εργασίας. Ο ταχύς ρυθμός τεχνολογικών εξελίξεων καθώς και η οικονομική κρίση δημιουργούν ένα πλαίσιο αβεβαιότητας και ανασφάλειας, μέσα στο οποίο οι νέοι κυρίως άνθρωποι νιώθουν αδύναμοι να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις. Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να στραφεί προς τον εαυτό του, για να αντιληφθεί τις ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες, καθώς και τα ενδιαφέροντά του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να ανακαλύψει κάποιος τα αντικείμενα στα οποία είναι ιδιαίτερα δημιουργικός, ώστε να έχει μία επιτυχημένη επαγγελματική ζωή.

Σκοπός του κύκλου είναι να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με το πρόγραμμα του ε.π. και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας καθώς και να έλθει σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις στον κόσμο της εργασίας. Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου, φοιτητές και απόφοιτους, καθώς και σε ενήλικες που σκέπτονται να αλλάξουν το αντικείμενο της εργασίας τους.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2017 στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη κάθε Πέμπτη 18:00 – 19:30.

Το πρόγραμμα:

Πέμπτη 08/06/17:
Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας:
Η εξέλιξη των επαγγελμάτων και το μέλλον της εργασίας

Πέμπτη 15/06/17:
Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η σημασία του για την ευημερία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

Πέμπτη 22/06/17:
Ε.Π. και νέοι: Το Πρόγραμμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πέμπτη 29/06/17:
Ε.Π. και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *