Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠΑΣ

Ο  κ. Γκορτζής σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Νομικά. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία πάνω στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και Οικονομετρία. Από το 1973 εργάστηκε στο τμήμα Marketing της UNILEVER στο εξωτερικό και στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς. Υπήρξε Σύμβουλος / Διευθυντής MARKETING της ΕΛΑΪΣ και υπεύθυνος των MEDIA της UNILEVER έως το 2002, Σύμβουλος Εταιρικών Σχέσεων, ΜΜΕ και Έρευνας Αγοράς των εταιριών της UNILEVER στην Ελλάδα (ΕΛΑΪΣ - UNILEVER - ALGIDA). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΑΙΣ (Unilever) και της ΜΕΣΣΑΡΑ ΑΕ Αγροτικές Επιχειρήσεις,  ενώ είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ONE-TEAM, Εταιρίας Επικοινωνίας και Marketing. Τον Μάρτιο του 1996 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Διαφημιζομένων και το 2000 Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA). Από το Μάρτιο του 2004 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και από τον Απρίλιο του 2005 Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής.
Αντώνης Γκορτζής
ΠΡΟΕΔΡΟΣ​
Η Δρ. Σοφία Ζιάκου είναι Ειδική Σύμβουλος στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο και Υπεύθυνη Δράσεων Χρηματοπιστωτικού Εγγραμματισμού της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Με την ιδιότητά της αυτή συμμετέχει στην Ομάδα Χρηματοπιστωτικού Εγγραμματισμού της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (FEPG EBF), καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το Χρηματοπιστωτικό Τομέα (European Banking & Financial Services Training Association - EBTN). Σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), λαμβάνοντας  από το ίδιο Τμήμα ΜΑ στην «Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Πολιτική» (2004), και Διδακτορικό (PhD): «Η ευρωπαϊκή πρακτική αναφορικά με τις ρήτρες πολιτικής αιρεσιμότητας» (2010) - Υπότροφος ΙΚΥ. Κατέχει άδεια διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, και δίπλωμα γαλλικής DELF 1. Η κα Ζιάκου έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Παντείου Πανεπιστημίου (2003-2006) ως υπεύθυνη διεξαγωγής φροντιστηρίων και εποπτείας φοιτητών. Υπήρξε υπεύθυνη διοργάνωσης της European Summer Academy των Σπετσών (2004-2006) και συντονίστρια εκδόσεων συλλογικών τόμων της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) (2005-2006). Έχει διατελέσει Εκτελεστική Γραμματέας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου (ECEFIL) (2010-2017), και Συνεργάτης του Centre International de Formation Européen (CIFE) στο Summer School Program: China and Europe as Partners - law, politics, economics (2013-2017).  
Σοφία Ζιάκου
Γενική Γραμματέας​
Ο κ. Χριστογιάννης έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε, και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒP Hellas. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος της ΕΚΟ (θυγατρικής εταιρείας των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ). Εξελέγη επί πέντε φορές Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Πετρελαίου ενώ είναι μέλος σε πολλές οργανώσεις και φορείς όπως τον Σύνδεσμο Ελληνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού και της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το 2006 έως σήμερα.
Σωτήρης Χριστογιάννης
Ταμίας
Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Καλαμωτουσάκης είναι Σύμβουλος Χρηματοοικονομικών Επενδύσεων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών Π.& Ρ. Δάβαρη. Είναι επίσης διδάκτωρ της Φιλοσοφίας με διάκριση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο Δρ. Καλαμωτουσάκης διετέλεσε εκτελεστικός Διευθυντής της American Express Bank Νέας Υόρκης, Διευθύνων Σύμβουλος της American Express Bank στην Ελλάδα και Περιφερειακός Διευθυντής της Τράπεζας στη Μέση Ανατολή (1985-1994). Επίσης άσκησε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Τράπεζα Egyptian American Bank στο Κάιρο όπου η American Express Bank ασκεί την Διοίκηση (1985-1986). Προηγουμένως, ο Δρ. Καλαμωτουσάκης ήταν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Τραπέζης Κρήτης και Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως (1979-1984). Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής Διευθυντής της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος (1977-1979), Οικονομικός Σύμβουλος στις εταιρίες American Standard, Inc. και Ι.Β.Μ. Corp., στις ΗΠΑ, Οικονομικός Σύμβουλος του Κυβερνήτου της Νέας Υόρκης Ν. Ροκφέλλερ, Τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοικήσεως Επιχειρήσεων (1969-1977) και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (1982-1993).
Γιώργος Καλαμωτουσάκης
Αντιπρόεδρος
Ο κ. Κιουσόπουλος εργάστηκε 42 χρόνια στη Διαφήμιση υποστηρίζοντας επικοινωνιακά δεκάδες σημαντικά brands και εταιρίες. Διετέλεσε CEO του Ομίλου Εταιριών Επικοινωνίας  ADEL SAATCHI & SAATCHI επί 28 χρόνια. Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, ΕΙΜ-ΕΕΔΕ και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ΕΑΣΕ. Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιριών Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ, 1975-2002). Πρόεδρος των ERMIS AWARDS, των βραβείων EFFIE HELLAS, του Διεθνούς Συνεδρίου Διαφήμισης (1996). Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ) και της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Επίσης έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Εταιριών Επικοινωνίας Ελλάδος.
Παναγιώτης Κιουσόπουλος
Μέλος
Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού την περίοδο 2001-2007. Ήταν Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Δ.Α.Δ. από την ίδρυσή του το 2002 ως το 2011, στο οποίο εξακολουθεί να δραστηριοποιείται ως Ακαδημαϊκή Συντονίστρια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε M.A. από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλία). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα μαθήματα: Οικονομική των Επιχειρήσεων, Διοίκηση Προσωπικού, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Παραγωγής. Επίσης, έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Τμήματα του ΟΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και ως επισκέπτρια σε Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει κάνει εισηγήσεις σε θέματα Management σε διάφορες επιχειρήσεις και Οργανισμούς.  Έχει δημοσιεύσει μια σειρά από άρθρα σε διάφορα διεθνή περιοδικά και έχει οργανώσει μία σειρά από διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος του διεθνούς Προγράμματος CRANET για τη Συγκριτική Μελέτη της Διοίκησης Προσωπικού που συντονίζει το Cranfield University της Αγγλίας και συμμετέχει στο Διεθνές Ερευνητικό Δίκτυο GLOBE για τα χαρακτηριστικά της Ηγεσίας και της Οργανωτικής Κουλτούρας σε 61 χώρες που συντονίζει το Wharton Business School του Παν/μίου της Pennsylvania, ΗΠΑ, καθώς και σε διάφορες άλλες διεθνείς μελέτες. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ).
Νάνσυ Παπαλεξανδρή
Μέλος
Ο κ. Κούκουλας είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, με ΜΒΑ από το London School of Economics (LSE). Επίσης, μετεκπαιδεύτηκε στο International Management από το Columbia University. Διετέλεσε επί 35ετία στέλεχος της Εταιρίας Πετρελαιοειδών BP Hellas S.A. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής (Assistant General Manager) του Group των Εταιριών της ΒP Hellas επί 10ετία μέχρι την αποχώρησή του λόγω συνταξιοδοτήσεως. Επίσης διετέλεσε Α' Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ και παράλληλα Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως του ιδίου Οργανισμού μέχρι τον διορισμό του ως Διευθύνοντος (Eντεταλμένου) Συμβούλου της ΕΕΔΕ από την οποία απεχώρησε μετά 6ετία μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού της Κέντρου στα Κάτω Πατήσια του οποίου υπήρξε και ο Project Manager. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος των θυγατρικών εταιριών της ΕΤΒΑ: ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος) και ΠΟΡΣΕΛ και μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, στο τελευταίο επί τριετία.
Γιώργος Κούκουλας
Μέλος
Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου Εταιρειών Μότορ Όϊλ Ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Εταιρειών Μότορ Όϊλ από το 2005 και του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών από το 1991. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Η Μότορ Όϊλ είναι σημαντικός ανεξάρτητος παράγων του Ευρωπαϊκού κλάδου διύλισης αργού και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001. Ο κ. Τζαννετάκης ξεκίνησε την εργασιακή του σταδιοδρομία στη Μότορ Όϊλ το 1986 ως Οικονομικός Αναλυτής. Διευθύνει το σύνολο των Χρηματοοικονομικών λειτουργιών, Διαχείρισης Διαθεσίμων και Επενδυτικών Σχέσεων ενώ συμμετέχει σε όλες τις επιχειρηματικές αποφάσεις πέραν αυτών οικονομικής φύσεως. Στα σημαντικά επιτεύγματα περιλαμβάνονται η Αρχική Δημόσια Εγγραφή της Μότορ Όϊλ (Ελλάς) Α. Ε. την περίοδο 1999-2001, η αναγνωρισιμότητα του Ομίλου από την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Αμερικανική επενδυτική κοινότητα, η διάθεση μετοχών της Μότορ Όϊλ (Ελλάς) Α. Ε. για το διπλασιασμό του ποσοστού ελεύθερης διασποράς της Εταιρείας μέσω προσέλκυσης διεθνών θεσμικών επενδυτών το Σεπτέμβριο 2005 όταν η Saudi Aramco πούλησε τη συμμετοχή της. Είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου των κάτωθι θυγατρικών της Μότορ Όϊλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. AVIN OIL Βιομηχανική Εμπορική & Ναυτιλιακή Εταιρεία Α.Ε CORAL Α.Ε. (πρώην Shell Hellas S.A.) CORAL GAS Α.Ε.  LPC Α.Ε.  NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.  Επιπρόσθετα κατέχει τις θέσεις Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Korn Ferry A.E. Management Consulting (Ελλάς) Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Optima Bank A.E. Είναι κάτοχος πτυχίου (B.A.) Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Ηνωμένο Βασίλειο) και Μεταπτυχιακού (M. A) από το Πανεπιστήμιο του Sussex (Η. Β.) με ειδίκευση στα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Sussex για την απόκτηση διδακτορικού (PhD)
Πέτρος Τζαννετάκης
Μέλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (D.E.A.) α) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Paris II και β) στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Paris Ι της Γαλλίας. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και γαλλικά και καλά γερμανικά. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ενασχόληση σε υποθέσεις εργατικού δικαίου και εργασιακών σχέσεων, δημοσίου δικαίου, φορολογικού, δημοσιοϋπαλληλικού κ.α., εκπαίδευσης, οργάνωσης νομικών προσώπων και υπηρεσιών κ.α. Είναι νομικός σύμβουλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση και Δημόσιος Τομέας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού υποψηφιότητας και Προετοιμασίας Ολυμπιακών Αγώνων, Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Συνταγματικής Ιστορίας και Συνταγματικής Επιστήμης, Ειδικός συνεργάτης στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα Δημοσίου και Εργατικού Δικαίου, Μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Μέλος της επιστημονικής ομάδας σύνταξης εκπαιδευτικού υλικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Συνταγματικής Επιστήμης, Νομική σύμβουλος του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης Ενηλίκων, Επιστημονική συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου. Ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων συνεργαζόμενη με Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, καθώς και με οργάνωση επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές μελέτες. Συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια για θέματα δημοσίου δικαίου, κοινωνικού διαλόγου, εργατικού δικαίου και επιχειρηματικής πολιτικής. Συμμετέχει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και σωματεία.
Ελένη Κουτσιμπού
Μέλος